Merhaba…

Bu yazıyı okuduğunuza göre 9 Şubat 2015 saat 12:00’yi geçti demektir.

Hoşgeldiniz…

Bir multipl skleroz (MS) hastasının MS’ten korkmaması moral bir değer taşır ve hiç kuşkusuz, yalnızca kaba bir cesaret örneği değildir. Çünkü bilinçli bir korkusuzluk bilgiden kaynaklanır. Yani MS’i bilen kişiler hastalıktan korkmayıp, hastalıkla ilgili gerekeni yapar ve normal yaşamlarını sürdürürler.

Peki sağlık profesyonellerinin MS’ten korkmamasının anlamı nedir? Tabii ki yine MS’i bildiklerini gösterir. MS’i bilen bir doktor, fizyoterapist, psikolog, hemşire MS’ten korkmaz ve bunu gösterirse, MS’li için hastalığıyla ilgili güven ortamı oluşmuştur.

Multipl Skleroz Araştırmaları Derneği, MS’ten korkmayan MS’liler ve sağlık profesyonellerinin sayısının artırmak için bu web sitesini kurmuştur. Burada temel yaklaşım, gereksinimlere göre bir site oluşturmaktır. O nedenle giderek artan bir yoğunluğu ve kullanıcıların gereksinimlerine göre şekillenen bir içeriği olacaktır.

Site iki ana bölümden oluşmaktadır: MS hastaları ve yakınlarına yönelik bölüm ve sağlık profesyonelleri yönelik bölüm. Her ikisi de herkese açık olup içerikleri kullanıcılara göre hazırlanmıştır ve hazırlanacaktır.

MS hastaları ve yakınları için oluşturulmuş olan bölümde hastalıkla ilgili temel bilgiler bulunacaktır. Buradaki içeriği zenginleştirecek olan MS’liler ve yakınlarından gelecek olan sorulardır. Soruların kaynağı; “Bekleme Salonu”, “Refakatçi Koltuğu” ve “M.Ö. / M.S.” bölümlerine gelen sorular ve “MS’ten korkmayan parmak kaldırsın” bölümüne gelen yazılar olacaktır.

Sağlık profesyonelleri de sitede bulunmasını istedikleri yazıları e-posta adresine yazarak bildirebilirler.

Bu bölümler her ay eklenecek yeni birçok yazı ile zenginleştirilecektir.

Sitenin en çok değer verdiğimiz bölümlerinden biri “Biz Kaç MS’liyiz”dir. Buradaki temel amaç Türkiye’de tam olarak kaç MS hastasını var olduğunu saptamaktır. Elde edilecek veri Türkiye için bir ilk olup tam anlamıyla bir ”sivil inisiyatif” eseri olacaktır. Siteye giren ve “Biz Kaç MS’liyiz”i dolduran MS’lilerden ricamız, internete ulaşma olanağı olmayan ya da interneti günlük yaşamında pek kullanmayan tanıdıkları MS’lileri bu bölümü doldurmaları konusunda bilgilendirmeleri ve yardımcı olmalarıdır. Hiç kuşkusuz, gurur tüm katılanların olacaktır.

Siteyi ziyaret eden herkesten beklentimiz tüm sekmeleri tıklamaları ve aktif katılımlarıdır. Sorularınız, önerileriniz, eleştirileriniz daha iyi bir sitenin kurulması için yol gösterici olacaktır. Yani bu site yalnızca hazırlayanların değil, okuyup soru soranların ve eleştirenlerin ortak ürünü olarak planlanmıştır.

Bundan sonraki her yıl 9 Şubat’ta, birlikte oluşturduğumuz sitenin hangi noktaya geldiğini, daha ne yapmamız gerektiğini tartışmak ve –umarız- birçok ortak başarımızı kutlamak dileğiyle…

Bu bir başlangıç ve davettir:

NE DERSİNİZ? SORUSU OLAN VAR MI?...

MS’TEN KORKMAYAN PARMAK KALDIRSIN…!